Translate

söndag 2 oktober 2016

Koster - Öckerö.

Det härliga sommarvädret höll i sig och jag passade på att besöka några av favoritplatserna i Bohuslän nu när trängseln här var obefintlig. Vad som däremot inte var obefintligt var hamnavgifterna, oförskämt höga och t.o.m "parkeringsavgifter" när man lägger till för ett kortare besök. Inte konstigt att många undviker hamnarna i Bohuslän under högsäsong!

Ifrån Koster till Gluppö där jag fick en fantastiskt fin kväll tillsammans med 5-6 andra båtar. Vidare via lite handling i Fjällbacka till Dannemark, en gammal favoritö där jag var helt ensam på kvällen.

Lilla Kornö har jag varit på väg till många gånger men av olika anledningar, ofta fullt vid bryggorna bl.a, aldrig besökt tidigare. En jättefin ö med genuin och fin bebyggelse som är kulturminnesförklarad och en bra hamn.

Vidare till Mollösund som bjöd på en väldigt tom hamn och även många tomma och tysta hus, ett av många samhällen längs med kusten som nästan "dör" när sommaren är slut.

Sista kvällen innan hemmahamnen blev Högö, strax söder om Marstrand. Jag förtöjde vid en SXK-boj, som för en gångs skull var ledig, och senare på kvällen var faktiskt alla tre bojarna upptagna av övernattande båtar.
En underbart fin och stilla kväll, om än lite vemodig, som avslutning på en helt fantastisk resa. En seglats som jag kommer att minnas resten av livet och som jag känner stor tacksamhet inför att jag har kunnat genomföra. Det kommer att bli svårt att "toppa" denna resan, men jag skall försöka!!

To. 22 sept. anlöpte jag återigen Öckerö och senare Framnäs efter att under 4 månader och 3200 distansminuter seglat t.o.r Nordkap.


En jättefin kväll i Gluppöbassängen

Även morgonen därpå bjöd på härligt sommarväder.


En nästan övergiven gästhamn i Fjällbacka.

Också ett sätt att lösa transporten  på!

Underbar kväll och för ovanlighetens skull inga andra båtar vid Dannemark.


"Paus i Bregottfabriken" vid Sotenkanalen.

Sotenkanalen när den är som bäst!

Lilla Kornö.

Lummigt promenadstråk och vattenpump som minner om svunna tider på L. Kornö.

Tätt och trångt mellan husen, men mysigt på L. Kornö.
Inga problem att få kajplats i Mollösund.

Ganska självklart gatunamn!?

Ett slumrande Mollösund som vilar upp sig inför nästa säsong.

Tätt, tätt mellan husen på Åstol.

Och till sist en jättefin kväll på Högö som avslutar årets Norgeseglats.

/Pelle

P.s
Bloggen fortsätter framåt vårkanten -17 när det börjar bli dags för nästa seglingsäventyr.
Exakt hur detta kommer att se ut vet jag inte idag, men jag skall fundera och planera under vintern.
D.s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar