Translate

fredag 20 oktober 2017

Varberg - Öckerö.

Sö. 15/10.
Ganska fin dag med måttlig nordvästlig vind ger en fin resa till Varberg, förutom att det blir ganska jobbigt att hålla reda på alla nät med otydlig utmärkning som ligger längs hela kusten och som bara syns i vågdalarna i den rådande sjögången.

Inget frestande väder för bad varken i kallbadhuset eller.......
....vid stranden nedanför fästningen.

Må. 16/10.
Gråväder, måttlig till frisk västlig vind, kraftig medström gör färden norrut ganska snabb men väldigt gungig och obekväm p.g.a mötande dyning. Fortsatt väldigt mycket nät i havet gör att det inte går att slappna av det minsta. När jag kommer in mellan Tistlarna och Kungen blir havet lugnt och det blir en jättefin segling sista biten innanför södra skärgården, över Rivöfjorden och upp till hemmahamnen på Öckerö.


Årets seglats blev 3200 sjömil lång (nästan exakt lika lång som seglatsen till Nordkap) och har varit mycket spännande och intressanta. Inte samma magnifika naturupplevelse som fjolårets norgeseglats men det finns många väldigt vackra platser även på denna sidan av Sverige. Det finns också många historiskt spännande platser både i Polen, Baltikum, Finland, Åland och Sverige.som är väl värda ett besök.

Lite överraskande visade det sig att kostnaden för hamnavgifter i år blev precis dubbelt så hög jämfört med fjolårets segling till Nordkap, trots bara ca 10% fler hamnnätter i år.
Seglingsmässigt har det också varit annorlunda med sötvatten och en krabb och ofta väldigt obekväm sjögång i kombination med hårda byvindar, även vid svaga eller måttliga medelvindar.

Nu blir det välbehövlig vintervila för både Wilhelmina och bloggen. Efter planering inför kommande seglingar återkommer bloggen någon gång till våren 2018.

God Jul och Gott Nytt År! :)
/Pelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar