Translate

torsdag 8 september 2016

Delfinbesök!

Efter en dag i Kopervik så lugnade vädret ner sig och jag satte kursen för att åter en gång ta mig utefter Jaerenkusten ner mot Lista och Lindesnes. När jag kommer ut på den spegelblanka Skudenesfjorden hör jag plötsligt ett kraftigt plask bakom ryggen som nästan får hjärtat att stanna. När jag vänder mig om får jag en hastig skymt av en delfin som simmar alldeles bredvid båten. Delfinen verkade inte ha någon flock med sig utan såg ut att vara ensam och kom att följa mig under hela dagen och enda in i hamnen i Egersund.

Den simmade gärna alldeles framför bogen på båten och ibland tog den ett varv runt båten och kom med full fart in från sidan och dök under båten för att komma upp på andra sidan. Ibland försvann den under kortare perioder och när den kom tillbaka kom den ofta akterifrån med ett rejält luftsprång som om den ville säga: "Hej, nu är jag här igen!". Delfinen följde mig i nästan tolv timmar och eskorterade mig i mörkret till en säker angöring ända in i hamnen i Egersund. 
Det är ganska långt och lite krångligt att komma in till gästhamnen i Egersund så jag hoppas att delfinen hittar ut till havet igen!


 

/Pelle

2 kommentarer: