Translate

onsdag 8 juni 2016

Späckhuggare!

Igår var det en riktigt fin dag med t.o.m några timmars segling innan det började att dra ihop sig till oväder igen. Höjdpunkten kom strax söder om Rörvik då jag hade turen att få se en flock med Späckhuggare passera mig söderut. Dom var inte riktigt nära, men jag fick ändå en väldigt fin vy av dessa fascinerande djur, jag tror att det var 5 eller 6 st.

Just nu ligger jag i Skei på ön Leka och har passerat 65:e breddgraden (nästan i höjd med Piteå). Idag blåser det kuling igen och trots att det bara är 8-9gr i vattnet, så är det oftast varmare i havet än på land.
Jag träffar många andra seglare utefter kusten, och nästan alla har samma mål, nämligen Lofoten. Här i Skei ligger en Engelsk och en Norsk båt som jag träffade senast i Bud.

Det känns som om det är nu den verkliga resan börjar, eftersom nästan alla som varit här säger att det är norr om 65:e breddgraden som kusten är som vackrast och mest spännande.
Jag har nu varit på väg i exakt tre veckor och över 700 distansminuter och har drygt tre veckor på mig för att ta mig ca 150 distansminuter till Bodö, där Christina skall mönstra på, vilket gör att jag kan ta det ganska lugnt och verkligen se mig omkring på dom platser jag kommer till.

Mamma och kalv?

En av alla dessa många luriga uddar och halvöar som måste rundas (Buholmsråsa)


 Vacker kvällshimmel. Alla skären till höger om fyren är osynliga vid högvatten, endast järnstängerna syns då!


"Morgonstund har guld i mun".

Hamnen i Skei!
I slutet på sjuttiotalet var Wilhelmina en hyfsat stor familjebåt!

/Pelle

2 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Hoppas att du njuter av ledigheten och semestern. Kul att följa din resa, ha det gott, kram Annika MAXI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika!
   Roligt att höra ifrån dig! Hoppas allt är bra med dig och alla andra på Maxi!
   Du måste höra av dig och rapportera hur "Bossen" sköter sig på Ullevi!

   Ha det bra, och hälsa alla på Maxi!!
   Kram! Pelle.

   Radera