Translate

lördag 4 juni 2016

Taftösundet

Det blev faktiskt en liten lucka mellan kulingarna igår så att både jag och Amorina kunde ta oss ut från Bud och via en jättefin naturhamn öster om Kristiansund igår kväll, så är jag nu i en lite "lagun" som heter Taftöbukta, och ligger längs Trondheimleden som går in mot Trondheimsfjorden.

På vägen ifrån Bud såg jag denna resans första Havsörn, som ställde till förtret för fiskmåsarna på en liten holme. Det är väldigt mäktiga fåglar att se i verkligheten.

Vädret är ganska konstant med dis och sol omvartannat och med en enveten nordlig/nordostlig vind som gör att temperaturen i luften stannar vid 8-9gr på dagarna och som dessutom ger konstant motvind, oavsett hur fjordarna och bergen vinklar, så vrider alltid vinden emot. Prognosen framåt ser ut att ge lite svagare vindar men tyvärr inte nämnvärt högre dagstemperaturer trots en del sol. 


Hamnen i Bud.

 Väldigt ofta längs med norska kusten så påminns man om den hemska tiden under 2:a världskriget då Norge var ockuperat av tyskarna.


 Havsörn på jakt!


"Naturhamn" på norskt vis.'
'
 Det vimlar av fiskodlingar överallt.


Vid ebb sjunker vattnet ca 2m i ankarviken!/Pelle

2 kommentarer:

 1. Fantastiskt att med dagens teknik kunna följa dig på ditt livs resa. Många fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena "Perra"! Kul att du hänger med på resan, och du vet ju att vi bägge två redan har gjort vårt livs resa på hemmaplan!!
   Jag kollade in din egen blogg och hoppas att du kanske delar med dig av din kommande Japanresa?
   Ha det "gött".
   /Pelle

   Radera